info@peerpointherstelacademie.nl

Koffie ochtend

KENNISMAKEN

Maak vrijblijvend een keer kennis met PEERpoint tijdens een lekker bakkie koffie of thee. Je krijgt informatie over het wat, waarom, hoe, voor wie, wanneer en waar in een informeel vraag en antwoord gesprek. Ook voor hulpverleners!  Op sommige data kan de koffie ochtend ook online worden bijgewoond. Geef voor deze data bij de aanmelding s.v.p. even aan of je naar de locatie komt, of dat je online deelneemt.            

 • 9 juni, op locatie
 • 26 juli, op locatie EN online!
 • Tijd: 10.30-11.30 uur

Thee middag

KENNISMAKEN

Een extra gelegenheid om kennis te maken met PEERpoint. Dit keer 's middags en met een lekker bakkie thee (of toch koffie). Je krijgt informatie over het wat, waarom, hoe, voor wie, wanneer en waar in een informeel vraag en antwoord gesprek. Ook voor hulpverleners!  

 • 16 augustus
 • Tijd: 13.30-14.30 uur

Zomerbloemstuk maken

WORKSHOP

Samen gezellig een bloemstuk maken en ontspannen kletsen over jouw herstelreis onder het genot van een kop koffie of thee met een zomerse traktatie. Maak je geen zorgen als je nog nooit iets met bloemstukjes te maken hebt gedaan. Elke stap wordt voorgedaan en er is hulp aanwezig voor als het niet gelijk lukt. Je gaat hoe dan ook met een bijzonder bloemstuk naar huis!  Voor de materialen wordt gezorgd. Denk er van tevoren wel even over na hoe je het bloemstuk na afloop het handigst mee kunt nemen. 

 • Datum: 2 augustus
 • Tijd: 13.30-16.00 uur incl. pauze

WANDELGROEP

Lekker buiten wandelen en praten met peers en ervaringsdeskundigen over wat jou heeft geholpen, maar ook waar jij misschien nog mee zit. Deze wandel-supportgroep is voor iedereen die een levensontwrichtende ervaring heeft meegemaakt waardoor zijn/haar leven is ontregeld en die behoefte heeft aan sociale, praktische en emotionele steun van lotgenoten.

 • Startdatum: 4 augustus
 • Tijd: 13.30-15.00 incl. pauze
 • Vervolgdata: 11, 18 en 25 augustus
 • Wandeltempo: ontspannen
 • Afstand: ongeveer 5 km per keer

Een steekje los? 

WORKSHOP

Esther neemt ons mee in het spel "Een steekje los?" om aan de hand van diverse thema's met elkaar in gesprek te gaan over psychische gezondheid en kwaliteit van leven. Het spel is verrassend, openhartig, educatief, taboedoorbrekend én gewoon heel erg leuk om te spelen. De diverse thema’s komen aan bod in onder meer vragen, stellingen, foto’s maar bijvoorbeeld ook in teken- of uitbeeldopdrachten. 

 • Datum: 9 augustus
 • Tijd: 10.00-12.30 uur inclusief pauze

Herstelspel

WORKSHOP

Wat zijn herstelbevorderende activiteiten? In deze workshop wordt in spelvorm een groot aantal herstelbevorderende activiteiten aangereikt die je als handvat zou kunnen gebruiken in je eigen situatie. Het herstelspel draagt bij aan een levendige manier van inventariseren en is een middel tot verbinden. Ook wordt er specifiek aandacht gegeven aan ontspanning en het vaststellen van de eigen top 3 van herstelactiviteiten. 

 • Datum: 9 augustus
 • Tijd: 13.30-16.00 uur inclusief pauze

Introductie in meditatie

WORKSHOP

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat meditatie vele positieve effecten heeft. De huidige maatschappij vraagt steeds meer en soms teveel van ons. In deze workshop maak je kennis met meditatie. Je leert hoe je kunt mediteren en welke verschillende meditatietechnieken er zijn. Tijdens deze workshop word je meegenomen in een korte meditatie en leer je stilte op te zoeken door bewuster het moment te ervaren. Ervaar zelf wat meditatie je kan brengen.  

 • Datum: 16 augustus
 • Tijd: 10.00-12.30 uur inclusief pauze

Workshops Marja Krans

IK BEN IK en GRENZEN STELLEN

Marja Krans van Metanoia Training en Coaching brengt ons deze keer een interessante workshop in twee delen:

In deel 1 - IK BEN IK - gaan we kijken naar de identiteitscirkels en in kaart brengen wie we zijn: materieel, sociaal en spiritueel gezien. Hoe zou je het anders willen? Waar heb je herstel nodig? Wat heb je te doen? Dit is een creatieve workshop waarbij je iets tastbaars meeneemt: je eigen poster. 

Deel 2 gaat over GRENZEN STELLEN. Hoe lastig is dat vaak. Op allerlei manieren gaan mensen over onze grenzen heen, of wij over die van hen. Welke grenzen (zichtbaar en onzichtbaar) zijn er? Wat doet het met je als iemand er overheen gaat? Wat kun je doen om dat te voorkomen? Ben je zelf misschien een grensoverschrijder? Een praktische workshop in het ervaren en leren omgaan met grenzen. 

Deze workshops horen bij elkaar en zijn niet los te volgen. 

 • Deel 1 IK BEN IK: 18 aug 2021
 • Deel 2 GRENZEN STELLEN: 25 aug 2021
 • Tijd: 10.00-12.30 uur incl. pauze

Hoelahoop maken

WORKSHOP

In ons geheugen en in ons lichaam zitten soms overtuigingen opgeslagen die je in je leven bent gaan geloven, maar die niet altijd helpend zijn. In deze workshop gaan we op zoek naar die overtuigingen en ontwerpen we persoonlijke positieve affirmaties als tegenwicht. Een affirmatie is een positieve en helpende  gedachte, die door bewuste herhaling in je leven tot waarheid kan worden. Letterlijk betekent affirmatie: bevestiging, bekrachtiging. Een affirmatie is gebaseerd op het principe dat je hersenen geloven wat ze vaak zien of horen. Met de intentie van positieve affirmaties gaan we een hoelahoop maken. Door met je zelfgemaakte hoelahoop in beweging te komen kun je beetje bij beetje het oude loslaten en meer ruimte maken voor het nieuwe.

 • Datum: 23 augustus
 • Tijd: 10.00-12.30 uur inclusief pauze

Yoga

SERIE WORKSHOPS

Conny Pols van Buitenplaats Land van Es verzorgt voor ons drie heerlijke yogalessen. Ze legt je uit hoe yoga kan bijdragen aan jouw herstel. Je hoeft er niet slank of soepel voor te zijn, want yoga is echt voor iedereen! Het gaat om contact maken met je lichaam. Even de focus volledig op jezelf. Stap over je eventuele drempelvrees heen en meld je lekker aan. Dit is jouw unieke kans om kennis te maken met de voordelen van yoga voor jou. Of, als je al bekend bent met yoga, om te genieten van een drietal fijne middagen die je jezelf bewust schenkt.

 • Startdatum: 23 augustus
 • Vervolgdata: 30 augustus en 6 september
 • Tijd: 13.30-15.00 uur
 • Voor een yogamatje wordt gezorgd (neem zelf eventueel een kussentje en een dekentje mee)

Workshop:  Schatgraven

NIEUWE DATUM IS BEKEND!

De mooiste ideeën, de leukste plekjes, de beste capaciteiten, de fijnste doe-dingen en de grootste successtories: alles is er in Dordrecht. Alle potentie voor herstel is aanwezig. Maar weet jij het te vinden? 
In deze workshop zetten we alles op de kaart. Letterlijk! We pakken de plattegrond erbij en we gaan ‘asset mappen’: bronnen en verborgen schatten zoeken voor een goed leven in Dordrecht. Waar doe jij iets leuks met je handen, waar vind jij iets interessants voor je hoofd en waar haal jij je hart op aan iets moois? En wie durft, zet direct zichzelf op de kaart, met hoofd, hart en handen.

Deze workshop wordt verzorgd door Mirjam van den Hoek, community developer bij Studio Opkomst (www.studio-opkomst.nl). Netwerken zit in haar DNA en mensen en bronnen met elkaar te verbinden is haar lust en haar leven. 

 • Datum: 30 augustus 2021
 • Tijd: 10.00-12.30 uur incl. pauze
peerpoint herstelacademie

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen, vacatures en ander nieuws door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Ik wil graag elk kwartaal de nieuwsbrief van PEERpoint ontvangen.

Contact

Gebouw De Wereldwaag
Wijnstraat 237                        
3311 BV Dordrecht

06-10152712
info@peerpointherstelacademie.nl
www.peerpointherstelacademie.nl