info@peerpointherstelacademie.nl

ZELFZORG

Serie van twee workshops

Goede zelfzorg is belangrijk voor een zo goed mogelijk functionerend lichaam en voor een zo goed mogelijk functionerende geest. Als je goed voor je zelf zorgt, kun je het leven beter aan en heb je ook aan anderen meer te bieden. Maar is nou eigenlijk goede zelfzorg? En wat is goede zelfzorg voor jou? In deze workshop verzamelen we tijdens de eerste bijeenkomst tips en trucs om jouw hele persoonlijke goede zelfzorg vorm te geven. De tweede bijeenkomst heeft een creatief karakter. Je gaat jouw eigen persoonlijke zelfzorgkaarten maken. Een tastbare reminder die je kunt gebruiken wanneer en hoe je zelf wilt. 

 • Datum: 5 en 12 januari
 • Tijd: 10.00-12.30 uur inclusief pauze

WAT IS WRAP?

Eénmalige workshop

WRAP - Wellness Recovery Action Plan - is een herstelmethode die je helpt om weer grip te krijgen op je leven, als dat door ingrijpende gebeurtenissen is ontregeld.  Sinds 1997 passen mensen met een psychiatrische geschiedenis dit in de VS met succes toe. Het is een veelbelovende manier om in eigen regie te werken aan een stabiel en gelukkig leven. Deze workshop is geen WRAP training, maar een korte kennismaking met de WRAP methode. Op basis van deze workshop kun je voor jezelf bedenken, of je aansluitend bij PEERpoint een WRAP training zou willen volgen. 

 • Datum: 19 januari
 • Tijd: 10.00-12.30 uur incl. pauze

WELLNESS RECOVERY ACTION PLAN 

WRAP TRAINING 8 bijeenkomsten

WRAP is een herstelmethode die je helpt om weer grip te krijgen op je leven, als dat door ingrijpende gebeurtenissen is ontregeld. Sinds 1997 passen mensen met een psychiatrische geschiedenis dit in de VS met succes toe. Het is een veelbelovende manier om in eigen regie te werken aan een stabiel en gelukkig leven. WRAP is voor iedereen die persoonlijke verantwoordelijkheid wil nemen voor het eigen welbevinden en erachter wil komen wat voor hem of haar werkt. De WRAP training wordt gegeven door een speciaal hiervoor opgeleide ervaringsdeskundige. 

 • Startdatum: 26 januari
 • Vervolgdata: wekelijks op woendagen
 • t/m 16 maart
 • Tijd: 10.00-12.30 uur incl. pauze

POWERVROUWEN

Eénmalig workshop - VOL!

De Corona periode heeft allerlei onderzoeken geïnitieerd over de kracht van kleding. Maandenlang thuiswerken in je joggingpak had schijnbare effecten op hoe we ons voelden en zelfs op hoe productief we waren. Wat doet kleding voor jou? In deze workshop krijg je tips en trucs van styling expert Sandra, en ga je onderzoeken wat het beste bij jou past. We gaan er niet alleen over praten, maar ook  experimenteren met verschillende kledingstukken. De beschikbare kleding mag – als er wat voor je bij zit - na afloop mee naar huis. Ook als je niks met kleding hebt, is deze workshop juist interessant voor jou! Ontdek delen van je vrouwenpower die tot nu toe nog verborgen waren!  Geef je snel op, want er kunnen maximaal 10 vrouwen deelnemen!

 • Datum: 26 januari
 • Tijd: 13.00-17.00

VAN ALLES OVER HERSTEL

Serie van vier workshops

Over herstel zijn vele boeken volgeschreven. Al je er zelf midden in zit, kan het best lastig zijn om een vinger aan de pols te houden over waar je staat in je eigen herstelproces. Deze serie van vier workshops “Van alles over herstel” kan je daar bij helpen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer: de kernconcepten van herstel, fasen van herstel, motivatie voor verandering, het nut van successen vieren en nog veel meer. Als jij graag meer wilt weten over verschillende helpende concepten rondom herstel, dan is deze serie echt iets voor jou!  

 • Startdatum: 31 januari
 • Vervolgdata: 7, 14 en 21 februari
 • Tijd: 10.00-12.30 uur incl. pauze

EMOTIES; WAT HEB JE ERAAN?

Serie van vier workshops

Als mens hebben we de natuurlijke neiging om pijn te willen verminderen en om plezier te willen vermeerderen. Deze neiging kan ons helaas ook in de problemen brengen. Het kan leiden tot vluchten (bv. verslaving), vechten (bv. agressie) of bevriezen (bv. angst) en daarmee bijdragen aan het ontstaan van levensontwrichtende situaties. In deze serie gaan we verkennen welke emoties er zoal zijn (meer dan je denkt), hoe ze kunnen voelen in je lichaam en wat ze je willen vertellen.  Door je bewust te zijn van je emoties in je lichaam en van het verhaal dat je jezelf hierbij automatisch vertelt, word je de “waarnemer” van je emoties en van je verhaal. Hierdoor krijg je meer invloed op hoe je je voelt zodat je meer rust kunt creëren in je leven.  

 • Startdatum: 2 februari
 • Vervolgdata: 9, 16 en 23 februari
 • Tijd: 13.30-16.00 uur incl. pauze

THEEMIDDAG

KENNISMAKEN

Een gelegenheid voor iedereen om kennis te maken met PEERpoint. Dit keer 's middags en met een lekker bakkie thee (of toch koffie). Je krijgt informatie over het wat, waarom, hoe, voor wie, wanneer en waar in een informeel vraag en antwoord gesprek. Ook voor begeleiders!  Op sommige data kan de thee middag ook online worden bijgewoond. Geef voor deze data bij de aanmelding s.v.p. even aan of je naar de locatie komt, of dat je online deelneemt.

 • 21 februari, op locatie en online
 • Tijd: 13.30-14.30 uur
peerpoint herstelacademie

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen, vacatures en ander nieuws door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Ik wil graag elk kwartaal de nieuwsbrief van PEERpoint ontvangen.

Contact

PEERpoint Herstelacademie Burg. de Raadtsingel 49-71  3311 JG Dordrecht   

06-10152712
info@peerpointherstelacademie.nl
www.peerpointherstelacademie.nl