info@peerpointherstelacademie.nl

Koffie ochtend

Terugkerende activiteit

Maak vrijblijvend kennis met PEERpoint tijdens een lekker bakkie koffie of thee. Je krijgt informatie over het wat, waarom, hoe, voor wie, wanneer en waar in een informeel vraag en antwoord gesprek. Ook voor hulpverleners!                                           

 • 22 februari
 • Tijd: 10.30-11.30 uur

Open supportgroep (online)

Terugkerende activiteit

Met een groepje van 5-6 peers kom je vier keer bij elkaar om succes ervaringen te delen en om steun en begrip te bieden en te ontvangen. Een ervaringsdeskundige coach begeleidt het gesprek. Per keer wordt bekeken wie wat wil inbrengen. 

 • Startdatum: 4 januari
 • Vervolgdata: 11, 18 en 25 januari
 • Tijd: 13.30-16.00 uur incl. pauze

Cursus Foto Focus 

wordt doorgeschoven i.v.m. de lockdown

Maak jij graag foto's met je mobiele telefoon? Dan is deze cursus iets voor jou! In 4 bijeenkomsten zoomen we in op het thema Herstel, onder andere door het maken van foto's met je eigen mobiel of camera. De foto's maak je naar eigen inzicht op basis van de onderwerpen die aan bod komen. Doel van de cursus is niet om te leren om mooie foto's te maken, maar om via de foto's meer inzicht te krijgen in jouw eigen herstelproces. 

 • Startdatum: nader te bepalen na 9-2
 • Vervolgdata: 
 • Tijd: 

Filmmiddagen

Terugkerende activiteit

Samen ontspannen een film kijken met een onderwerp waar we na afloop over na kunnen praten. Halverwege de film houden we een pauze van 20 minuten.

 • 15 februari: 28 Days
 • Tijd: 13.00-16.00 uur

Serie: schrijf je lied

Wordt doorgeschoven i.v.m. de lockdown!

Schrijven helpt om woorden te geven aan je proces en aan je gevoel. Sommige mensen hebben baat bij het schrijven in een dagboek, of bij het schrijven van brieven. Maar jij houdt van muziek, van zingen, van rappen! Jij wilt je eigen lied schrijven om woorden te geven aan je herstel. In deze serie van drie workshops gaan we aan de slag met het schrijven van jouw lied. De derde en laatste bijeenkomst is gereserveerd voor het laten horen van je lied aan de mensen met wie je dit creatieve schrijfproces hebt doorlopen. Je mag je lied zingen, rappen, voorlezen, wat jij wilt. Je mag ook alleen luisteren naar de anderen, als je dat prettiger vindt.

 • Data: nader te bepalen na 19-1-2021
 • Tijd: 10.00-12.30 uur inclusief pauze

Workshop 
Schatgraven

Wordt doorgeschoven i.v.m. de lockdown!

De mooiste ideeën, de leukste plekjes, de beste capaciteiten, de fijnste doe-dingen en de grootste successtories: alles is er in Dordrecht. Alle potentie voor herstel is aanwezig. Maar weet jij het te vinden? 
In deze workshop zetten we alles op de kaart. Letterlijk! We pakken de plattegrond erbij en we gaan ‘asset mappen’: bronnen en verborgen schatten zoeken voor een goed leven in Dordrecht. Waar doe jij iets leuks met je handen, waar vind jij iets interessants voor je hoofd en waar haal jij je hart op aan iets moois? En wie durft, zet direct zichzelf op de kaart, met hoofd, hart en handen.

 Deze workshop wordt verzorgd door Mirjam van den Hoek, community developer bij Studio Opkomst (www.studio-opkomst.nl). Netwerken zit in haar DNA en mensen en bronnen met elkaar te verbinden is haar lust en haar leven. 

 • Datum: nader te bepalen na 19-1-2021
 • Tijd: 10.00-12.30 uur incl. pauze

Serie: schrijf je herstelverhaal

Wordt doorgeschoven i.v.m. de lockdown

Herstelverhalen zijn persoonlijke verhalen van kracht en hoop. Wie zijn/haar herstelverhaal schrijft denkt intensief na over zijn/haar eigen herstelproces en de gebeurtenissen die hem/haar hebben gevormd. Dat heeft een helend effect. De schrijver wordt zich bewust van de eigen kracht en kwaliteiten en de vaardigheden die hij/zij heeft ontwikkeld om met tegenslag om te gaan. In deze drie bijeenkomsten gaan we aan de slag met het schrijven van jouw herstelverhaal. De derde bijeenkomst is gereserveerd voor een presentatie van alle herstelverhalen. 

 • Data: nader te bepalen na 9-2
 • Tijd: 10.00-12.30 uur inclusief pauze

Transactionele Analyse

Wordt doorgeschoven i.v.m. de lockdown

Transactionele analyse (TA) is een theorie over mensen, gedrag, interactie, communicatie en verandering. TA werd ontwikkeld in de jaren vijftig door Eric Berne, een Canadese psychiater. Berne was van mening dat psychologische begrippen voor iedereen toegankelijk moeten zijn. In communicatie kunnen zich situaties voordoen die niet gewenst zijn. Bij veel gesprekken die mis (dreigen te) gaan zijn emoties de oorzaak. Het gedragsmodel van de TA is een methode om deze situaties te analyseren. Ben jij op zoek naar meer inzicht in je eigen gedrag en in het gedrag van anderen? Kom dan naar deze interessante lezing in twee delen. 

 • Data: nader te bepalen na 9-2
 • Tijd: 

Workshop Zelfzorg

Winterprogramma activiteit

Goede zelfzorg is belangrijk voor een zo goed mogelijk functionerend lichaam en voor een zo goed mogelijk functionerende geest. Als je goed voor je zelf zorgt, kun je het leven beter aan en heb je ook aan anderen meer te bieden. Maar is nou eigenlijk goede zelfzorg? En wat is goede zelfzorg voor jou? In deze workshop krijg je tips en trucs om jouw hele persoonlijke goede zelfzorg vorm te geven. 

 • Datum: 22 februari
 • Tijd: 13.30-16.00 uur inclusief pauze
peerpoint herstelacademie

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen, vacatures en ander nieuws door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Ik wil graag elk kwartaal de nieuwsbrief van PEERpoint ontvangen.

Contact

Gebouw De Wereldwaag
Wijnstraat 237                        
3311 BV Dordrecht

06-10152712
info@peerpointherstelacademie.nl
www.peerpointherstelacademie.nl