info@peerpointherstelacademie.nl
Wil je meer weten over PEERpoint? Maak vrijblijvend een keer kennis met PEERpoint tijdens een lekker bakkie koffie of thee. Je krijgt informatie over het wat, waarom, hoe, voor wie, wanneer en waar via een presentatie. Hiernaast willen we je ook graag laten ervaren hoe het is om met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen zoals we dat bij PEERpoint gewend zijn. Zo reiken we je een zo compleet mogelijke ervaring aan van wat wij bij PEERpoint doen. Voor iedereen die geinteresseert is in werken aan herstel in eigen regie. Ook hulpverleners zijn van harte welkom deel te nemen aan deze bijeenkomst!
Wil je meer weten over PEERpoint? Maak vrijblijvend een keer kennis met PEERpoint tijdens een lekker bakkie koffie of thee. Je krijgt informatie over het wat, waarom, hoe, voor wie, wanneer en waar via een presentatie. Hiernaast willen we je ook graag laten ervaren hoe het is om met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen zoals we dat bij PEERpoint gewend zijn. Zo reiken we je een zo compleet mogelijke ervaring aan van wat wij bij PEERpoint doen. Voor iedereen die geinteresseert is in werken aan herstel in eigen regie. Ook hulpverleners zijn van harte welkom deel te nemen aan deze bijeenkomst!
Aan herstel werken kan op allerlei manieren. Naast de verbale interactie bij PEERpoint waarbij we allerlei ervaringskennis uitwisselen om zo een breder perspectief te krijgen op herstel, willen wij het lichaam daarbij ook niet vergeten. Letterlijk in beweging komen met elkaar en buiten ervaren kan ook bijdragen aan herstel. Daarom gaan wij met elkaar wandelen. Wandelen biedt een mogelijkheid om te verbinden met elkaar. Tijdens de wandeling kunnen er dingen in de omgeving zijn die zouden kunnen bijdragen aan jouw herstel. Waar geniet jij van tijdens een wandeling? Wat valt jou op? Waar ben je nieuwsgierig naar? Wat raakt jou? Lijkt het je leuk om in gesprek te zijn of misschien wel samen stil te zijn en tegelijkertijd lekker te lopen? Wandel dan mee!
Deze training bestaat uit 6 bijeenkomsten, waarin je kennis maakt met herstel. Thema's zijn onder andere: Wat wil jij, Eigen regie, Keuzes maken en Steun. In deze training kun je ontdekken hoe je op je eigen manier en in je eigen tempo vorm kunt geven aan jouw herstel. Als je minimaal 4 bijeenkomsten hebt bijgewoond, krijg je na afloop een certificaat.
Voel je je regelmatig schuldig als je voor jezelf wilt kiezen? Durf je niet zo goed te zeggen wat jij wilt? Of neemt schaamte vaak de overhand? Hulp is onderweg! Tijdens deze workshop onderzoeken we hoe we van een plek van schuld of schaamte stapsgewijs kunnen toebewegen naar liefde en compassie, zodat we gaan leven in plaats van overleven.
Als mens zijn we onderdeel van de natuur. De natuur kan op heel veel verschillende manieren invloed hebben ons menszijn en ons dagelijkse leven. Zo kan de natuur ook een belangrijke rol spelen in een proces van herstel. Wist je bijvoorbeeld dat een wandeling in het bos een positieve uitwerking kan hebben op je immuunsysteem? En heb je wel eens bedacht hoeveel leven in de natuur een metafoor zou kunnen zijn voor ons leven en alles waarmee we te maken krijgen. En wat dacht je van de medicinale werking van veel kruiden en planten. Kortom uit de natuur is ontzettend veel te halen. Wil je met anderen delen welke invloed de natuur heeft op jouw herstel of wil je juist meer ontdekken wat de natuur voor bijdrage kan leveren in jouw proces. Kom samen ontdekken, ervaren, proeven, voelen en beleven!
De floppy disk! Wie kent hem nog? Wat dat ding met herstel te maken heeft? Door het leven heen vormen we ons eigen opslaggeheugen. En wat daar is opgeslagen is vaak niet alleen maar leuk. Hoe fijn zou het zijn om daar verandering in te brengen! Om als een ware filmregisseur het script van je leven te herschrijven. Heb jij behoefte aan meer opslagruimte voor wat er al is en nog gaat komen? Schrijf je dan in voor deze workshopserie!
Accepteren. Makkelijker gezegd dan gedaan. Het valt niet altijd mee om het leven te nemen zoals het komt. Wat kost het ons als we vechten tegen dat wat er is gebeurd, dat wat er nu is of dat wat er misschien nog komt? Wat brengt het ons als we daar mee bezig zijn? En wat brengt het ons als we meer acceptatie hierop zouden kunnen ervaren? In het NU hebben we regie op onze keuzes, gedachten, gevoelens en gedrag. Hoe kunnen we meer leven vanuit acceptatie en flow en minder vanuit strijd en controle? In deze workshopserie gaan we dit met elkaar onderzoeken.
Wanneer er in je leven ingrijpende gebeurtenissen plaatsvinden kan verdriet een sterk aanwezige emotie zijn. Wellicht geeft het verdriet je een gevoel dat je niet meer verder kunt en vraag je je af wat je nou met al dat verdriet aanmoet. Want, wat kun je ermee? Waar is dat verdriet dan goed voor? En misschien speelt bij jou de vraag ook wel "hoe kom ik er vanaf?" Dit zijn allemaal heel logische en menselijk vragen. En juist omdat deze vragen zo menselijk zijn kan het helpen om hierover te praten met anderen, die met dezelfde vragen rondlopen. Door ervaringen uit te wisselen en samen na te denken over deze vragen krijg je mogelijk een ander perspectief en kun je wellicht steun ervaren in je eigen verdriet.
Deze workshop is een verdiepende workshop op de training "Emoties, wat heb je eraan?" maar kan ook los gevolgd worden
Verlies of verrukking. Euforie of mislukking. Zonder het één kan het ander niet bestaan. Dit geldt ook voor het proces van herstel en zelfontwikkeling/persoonlijke groei. Wanneer we iets (nieuws) leren dan moeten we fouten maken. Misschien tegenstrijdig in een maatschappij die gericht is op prestatie, maar het is simpelweg niet realistisch om foutloos te leven. Jezelf toestaan om fouten te maken in de wetenschap dat je nog steeds waardig bent. Is dat niet veel fijner door het leven gaan? Hoe je daartoe kunt komen onderzoeken we tijdens deze nieuwe workshopserie.
De herfst is de tijd van verandering. Verandering in het weer, de kleuren van de bladeren, misschien zie je ook veranderingen in jezelf? Kun je ze omarmen en misschien zelfs vieren? In deze workshopserie kijken we naar de herfst als een mooie adempauze tussen de zomer en winter. Als de natuur begint te vertragen en de volle energie van de zomer naar beneden vloeit, dan laten de bladeren los. Of voelt het misschien meer alsof je je bladeren kwijtraakt? De herfst is een tijd van oogsten. Wat heb jij de afgelopen seizoenen aandacht gegeven en is gegroeid? Waar mag je nu de vruchten van plukken? Het belichten van deze vruchten kunnen je helpen om de donkere dagen te verlichten.
Het leven kent twee zekerheden: dat we komen en dat we gaan. Alles ertussenin is een verrassing. Wat we meemaken, wie er op ons pad komt en hoe de ander naar ons kijkt ligt niet in onze handen. Vaak zijn er in het groot en in het klein genoeg dingen mogelijk om onzekerheid het hoofd te bieden. Onzekerheid bestaat en het is aan onszelf of we daarbinnen veel ongemak ervaren. Dat is een ding wat zeker is.
In het leven kun je te maken krijgen met verschillende soorten verlies, bijvoorbeeld: verlies van werk, van vriendschappen en van dierbaren. Door verlies kun je te maken krijgen met rouw. Rouwen is het verwerken van verlies. Rouw en verlies kunnen emoties veroorzaken, zoals verdriet, somberheid en boosheid. Hoe ga je hier mee om? Hoe verwerk je dit? In deze workshop gaan we hier samen mee aan de slag met behulp van onder andere het transitiemodel en verschillende filmfragmenten.
Wanneer het leven je de nodige uitdagingen geeft kan het helpend zijn om te blijven kijken naar alles wat je wel hebt en kunt. En gelukkig is een dankbare houding een houding waar je voor kunt kiezen. Het is misschien zelfs een houding die jouw draagkracht kan ondersteunen. In deze workshop gaan we met elkaar in gesprek over alles waar we dankbaar voor zijn. Mogelijk doe je inspiratie op om op verschillende manieren even stil te staan bij waar jij dankbaar voor bent.
Een winterdip kan het gevolg zijn van een verstoring van het natuurlijke dag- en nachtritme van je lichaam. Andere oorzaken zijn natuurlijk ook mogelijk. In de lente en zomer voel je je prima, terwijl je je in de herfst en winter wat minder vrolijk of zelfs wat somber voelt. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om je winterdip wat minder van invloed te laten zijn op je humeur en daarmee op je levensplezier. In deze workshop gaan we op zoek naar de beste tips (wij hebben er natuurlijk al een paar op papier gezet, gebaseerd op de ervaringen van peers ;)
Ben jij benieuwd op welke manieren je gezondheid kan toepassen in je leven, om meer levenslust of balans te ervaren? Dan is deze workshop wat voor jou. We gaan samen kijken naar een aantal onderwerpen die helpend kunnen zijn om meer levenslust of balans in jouw leven te krijgen met bijvoorbeeld voeding, beweging en activiteiten. Wat heb jij al ontdekt over voeding? Wat doet beweging voor jou? Welke activiteiten helpen jou om meer levenslust te ervaren of juist om meer in balans te zijn? Ook als je nog geen idee hebt wat je op deze vragen zou antwoorden, ben je van harte welkom!
Angst is de emotie die je kan helpen te reageren op gevaar. Het brengt je lichaam in opperste staat van paraatheid waardoor je hart sneller gaat kloppen, je ademhaling versnelt, je bloeddruk omhoog gaat en je spieren zich aanspannen. Angst is ook de emotie die klachten kan veroorzaken of maakt dat je blokkeert, dat je wilt vluchten of juist wilt vechten. Angst kan je verhinderen om de dingen te doen die je zou willen doen. Het kan helpend zijn om jouw angst te leren begrijpen en om te ontdekken hoe je ondanks de angst toch regie kunt nemen over jouw reactie op een situatie waarin je angst ervaart. En juist dit gaan we onderzoeken in deze doorontwikkelde workshop van twee bijeenkomsten.
Je doet er toe! Wie ik? Ja jij! Wie heeft jou verteld dat dat niet zo is dan? Ach weet je… dat doet er nu juist niet toe. Alle grote dingen beginnen immers klein. Een baby wordt een volwassene, een zaadje wordt een kiem en vervolgens een plant en ook de liefde voor jezelf mag je vanuit het niets naar het iets brengen. Stap voor stap en zonder overdrijving. Je bent niet op Mars geboren maar op Aarde, dus ook jij bent van onmisbare waarde. Sta jezelf toe om te leren van jezelf te mogen houden. Ook al voelt het spannend en nieuw voor jou, want nieuw is niet hetzelfde als onmogelijk.
Buiten de lijntjes is meer ruimte
Want het leuke aan spoken word is dat je er alle kanten mee op kan. Dus voel je vrij! Gebruik je passie, verdriet of geluk. Jij bepaalt op welke manier jij woorden wil geven aan wat jou raakt. Jouw gesproken kunstwerk kan een waardevolle bijdrage leveren aan je herstel. Hoe? Dat ga je ervaren bij deze inspirerende workshop!
Blijf op de hoogte van ontwikkelingen, vacatures en ander nieuws door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.
Ik wil graag elk kwartaal de nieuwsbrief van PEERpoint ontvangen.