info@peerpointherstelacademie.nl
Wil je meer weten over PEERpoint? Maak vrijblijvend een keer kennis met PEERpoint tijdens een lekker bakkie koffie of thee. Je krijgt informatie over het wat, waarom, hoe, voor wie, wanneer en waar via een presentatie. Hiernaast willen we je ook graag laten ervaren hoe het is om met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen zoals we dat bij PEERpoint gewend zijn. Zo reiken we je een zo compleet mogelijke ervaring aan van wat wij bij PEERpoint doen. Voor iedereen die geinteresseert is in werken aan herstel in eigen regie. Ook hulpverleners zijn van harte welkom deel te nemen aan deze bijeenkomst!
Wil je meer weten over PEERpoint? Maak vrijblijvend een keer kennis met PEERpoint tijdens een lekker bakkie koffie of thee. Je krijgt informatie over het wat, waarom, hoe, voor wie, wanneer en waar via een presentatie. Hiernaast willen we je ook graag laten ervaren hoe het is om met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen zoals we dat bij PEERpoint gewend zijn. Zo reiken we je een zo compleet mogelijke ervaring aan van wat wij bij PEERpoint doen. Voor iedereen die geinteresseert is in werken aan herstel in eigen regie. Ook hulpverleners zijn van harte welkom deel te nemen aan deze bijeenkomst!
Naast de verbale interactie bij PEERpoint waarbij we allerlei ervaringskennis uitwisselen, willen wij het lichaam ook niet vergeten. Letterlijk in beweging komen kan ook bijdragen aan herstel. Wandelen biedt een mogelijkheid om te verbinden. Waar geniet jij van tijdens een wandeling? Wat valt jou op? Waar ben je nieuwsgierig naar? Wat raakt jou? Lijkt het je leuk om in gesprek te zijn of misschien wel samen stil te zijn en tegelijkertijd lekker te lopen? Wandel dan mee!
Het leven kan soms zwaar voelen. Alsof je in de zee zwemt, tegen de stroom in, en wordt overspoeld door de ene na de andere golf. Je wordt moe en de gedachte dat er maar geen eind aan komt sluipt je hoofd in. Hoe houd je dit vol? In deze workshop gaan we onderzoeken hoe we soms ook met de stroom mee kunnen drijven. Wat is daar voor nodig? Hoe kunnen we lichter leven?
Ben jij soms ook zo hard tegen jezelf of naar anderen? Wat gebeurt er bij jou als je met zachtheid benaderd wordt? Hoeveel zachtheid ervaar je eigenlijk in de manier waarop je naar jezelf kijkt of tegen jezelf praat? Verlang je naar meer zachtheid? Ben je nieuwsgierig naar wat zachtheid in jouw leven zou kunnen opleveren. En wil je hierover met anderen van gedachten wisselen? Je bent welkom!
Ben jij ook zo geprogrammeerd dat je onmiddellijk reageert op alles wat op je af komt? En dat je dan later spijt hebt van jouw reactie? In deze workshop gaan we, onder andere, onze automatische reacties onderzoeken zodat we ons er meer bewust van worden en daardoor kunnen kiezen welke reactie meer helpend is.
Ken je dat? Dat je in gesprek bent met een ander en tegelijk met jezelf? Dat je eigen gedachten zo aanwezig zijn dat je alleen jezelf hoort? Dat je gevoel zo sterk is dat je niet meer naar de ander kunt luisteren? Of dat je goede gesprekken met jezelf voert waarin je het steeds helemaal met jezelf eens bent? Gedachten en emoties bepalen in sterke mate wie we zijn, maar is dat wel zo? In deze workshop gaan we in gesprek met jezelf, met de ander en met de toekomst en krijg je meer zicht op wie je bent en waar je naartoe wilt.
Het leven brengt allerlei uitdagingen met zich mee. Soms heb je geen invloed op wat je overkomt. Het is dan interessant om te kijken naar waar je wel invloed op hebt. Zonder dit te ontkrachten met "ja-maar..." of "nee-want..." We gaan aan de slag met tien tools op basis van het boek "Ja-maar wat als alles lukt?" van Berthold Gunster om zo een breder perspectief te krijgen op de uitdagingen die voor jou lastig zijn.
Soms kom je door een ontwrichtende periode in je leven, voor je eigen gevoel tot niets. Terwijl dat 'tot niets komen' in werkelijkheid nodig kan zijn om te voelen en te zien wat je al bereikt hebt. We zijn vaak zo streng voor onszelf. Je wilt dingen opstarten, maar hoe krijg je dat voor elkaar? Waar haal je de moed en de energie vandaan? Hoe overwin je eventuele angsten? In deze workshop gaan we hier afwisselend creatief en in gesprek met elkaar mee aan de slag.
Als je denkt aan Kerstmis, wat gebeurt er dan bij jou? Heb je er zin in? Hou je van de kerstsfeer? Of juist helemaal niet? Zie je er tegenop? Voelt het als een verplichting? Of ben je helemaal alleen? In deze workshop kijken we met elkaar naar de aankomende kerstdagen en proberen we handvatten te vinden om ons voor te bereiden op een zo aangenaam mogelijke kerstperiode.
De manier waarop je als kind hebt kunnen hechten aan je primaire opvoeder kan van invloed zijn op hoe jij als volwassene in het leven staat. Bewustwording van jouw hechtingsstijl kan verklaren waarom je je in een bepaalde situatie steeds op een bepaalde manier gedraagt. Het kan je ook helpen om op een meer liefdevolle manier met jezelf en anderen om te gaan. In deze serie gaan we met elkaar de diverse hechtingsstijlen verkennen en in gesprek over de mogelijke effecten van jouw hechtingsstijl op jouw leven.
(Voorheen "Hechtingstijlen")
Wij vinden het fijn om het jaar met elkaar af te sluiten. Om samen terug te kijken op 2024 én vooruit te kijken naar het nieuwe jaar, onder het genot van een heerlijke maaltijd! Want op oudjaarsdag is de lunchtafel voor jullie gedekt. Ben jij erbij?
In gesprek met de stilte, hoe gaat dat? Durf je stiltes te laten vallen? Durf je in stilte te zijn? Of heb je de neiging om alle stilte in te vullen? Word je zenuwachtig en ga je zomaar wat zeggen? In deze workshop kijken we naar de kracht van de stilte, de verschillende vormen van stilte en hoe je de stilte voor je kan laten werken. Kom en laat je uitdagen om op een nieuwe manier te spreken.
Wat zijn herstelbevorderende activiteiten? In deze workshop wordt in spelvorm een groot aantal herstelbevorderende activiteiten aangereikt die je als handvat zou kunnen gebruiken in je eigen situatie. Het herstelspel draagt bij aan een levendige manier van inventariseren en is een middel tot verbinden. Ook wordt er specifiek aandacht gegeven aan ontspanning en het vaststellen van de eigen top 3 van herstelactiviteiten.
Wanneer je al wat langer worstelt met uitdagingen in je leven dan kun je het idee krijgen dat er iets ‘mis’ met je is. Verlang je ernaar om jezelf op een nieuwe manier te bekijken? In deze workshop gaan we het hebben over menselijke reacties op ongezonde situaties. Je bent van harte welkom!
Boosheid. Het is een emotie waar de meningen over uiteenlopen. Dit heeft mogelijk te maken met de manier waarop mensen in hun leven met boosheid zijn geconfronteerd. Hoe comfortabel ben jij met deze emotie? Wat heb jij in je leven over boosheid geleerd en welke betekenis heeft deze emotie daardoor bij jou? Is boosheid bij jou juist heel zichtbaar of zit je boosheid verstopt onder een andere emotie waarvan jij voelt dat deze veiliger is om te uiten Kortom rondom boosheid kunnen er veel vragen spelen. Wil je jouw perspectief op boosheid verbreden? Dan ben je van harte welkom!
Deze workshop is een verdiepende workshop op de training "Emoties wat heb je eraan?" maar kan ook los gevolgd worden.
Coping is een mechanisme dat ons helpt om te gaan met stress. Of het nu gaat om kleine of grote levensgebeurtenissen, we ontwikkelen allemaal manieren om te overleven. In deze workshop gaan we kijken naar verschillende vormen van coping. We gaan onderzoeken hoe je jouw copingmechanismen kunt herkennen en waar je eventueel kunt bijsturen. Hoe kom je van ongezonde naar gezonde copingmechanismen?
Voel jij je eenzaam? Dan is deze workshop misschien iets voor jou. Eenzaamheid kent verschillende vormen. Door je hierin te verdiepen krijg je meer grip op wat je zou kunnen doen om je minder eenzaam te voelen.
We horen regelmatig dat mensen het bijna jammer vinden dat ze zelf geen levensontwrichtende ervaring hebben meegemaakt, omdat ze graag een keer een workshop van PEERpoint willen bijwonen. Speciaal voor hen, en verder voor iedereen die geinteresseerd is, hebben we de PEERpoint proeverij ontworpen. Tijdens deze dag kun je verschillende mini workshops bijwonen, om de sfeer van PEERpoint even echt te proeven. Kom je? Geef bij het aanmelden even aan of je alleen de ochtend, de middag of de hele dag komt en of je wel of niet komt lunchen (12.00 - 12.45 uur). Eigen regie staat bij PEERpoint bovenaan. Schrijf je in en laat je verrassen!
Blijdschap is één van de basis emoties. Blijdschap kan veel met zich meebrengen. Het kan invloed hebben op je gedachten, op de manier waarop je de wereld ziet en op de mate van vrijheid die je ervaart. Iedereen uit blijdschap op een andere manier. Het kan interessant zijn om eens stil te staan bij jouw overtuigingen over blijdschap. Blij(f) je erbij? Misschien ontdek je nieuwe dingen door erover in gesprek te gaan.
(Voorheen "Vrij & blij")
Deze workshop is een verdiepende workshop op de training "Emoties, wat heb je eraan?" maar kan ook los gevolgd worden.
WRAP is een herstelmethode die je helpt om weer grip te krijgen op je leven, als dat door ingrijpende gebeurtenissen is ontregeld. Sinds 1997 passen mensen met een psychiatrische geschiedenis dit in de VS met succes toe. Het is een veelbelovende manier om in eigen regie te werken aan een stabiel en gelukkig leven. WRAP is voor iedereen die persoonlijke verantwoordelijkheid wil nemen voor het eigen welbevinden en erachter wil komen wat voor hem of haar werkt. De WRAP training wordt gegeven door een speciaal hiervoor opgeleide ervaringsdeskundige.
Zoek je bewijzen dat het leven fijn is, dan vind je ze meestal. Zoek je bewijzen dat het leven zwaar is, dan vind je die meestal ook wel. Uiteraard is het niet helemaal zo zwart/wit. Toch lijkt de stelling dat dat wat je aandacht geeft groeit, vaker wel waar dan niet waar te zijn. Hoe word je je meer bewust van waar je aandacht van moment tot moment naar toe gaat? Hoe kun je je aandacht bewust richten, en waar richt je het dan op om je beter te voelen? In deze workshop gaan we onder andere dit met elkaar onderzoeken.
Je kent het vast wel. Bewust of onbewust ben je de hele dag in gesprek met jezelf. Soms in stilte, soms hardop. Deze gesprekken kunnen, ook weer bewust of onbewust, grote invloed op je leven hebben. In deze workshop gaan we met behulp van een aantal leuke werkvormen observeren welk verhaal jij jezelf vertelt. We willen ontdekken welke invloed dit verhaal heeft op ons leven en wat we hieraan zou willen en kunnen veranderen.
(Voorheen "Interne dialoog")
De letterlijke vertaling van codependentie is wederzijdse afhankelijkheid. In een wat negatievere formulering wordt wel gesproken van emotionele afhankelijkheid. Nog erger wordt het, wanneer de term "relatieverslaving" wordt gebruikt. In deze workshop gaan we de verschillende uitingen van codependentie met elkaar ontdekken. Want wat is codependentie nu precies voor jou? Hoe uit het zich in jouw leven? En wat zou je eraan willen en kunnen doen?
"Niet klagen maar dragen". Het is zo makkelijk gezegd. Of "joh, laat maar gaan". Was het maar zo makkelijk. Wanneer iets je bezig houdt kan je hoofd duizend keer zeggen: "Laat het los", maar je gevoel beweegt niet altijd mee. Ook wanneer niet in woorden met een schone lei wordt begonnen, verdien je het om door te kunnen gaan. In deze workshop gaan we kijken hoe je meer rust ervaart op het moment dat je durft los te laten.
Blijf op de hoogte van ontwikkelingen, vacatures en ander nieuws door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.
Ik wil graag elk kwartaal de nieuwsbrief van PEERpoint ontvangen.