info@peerpointherstelacademie.nl

Voor wie is PEERpoint?

PEERpoint Herstelacademie is een plek waar je met ervaringsdeskundigen en lotgenoten (ook wel "peers" genoemd) op een ontspannen manier in eigen regie kunt werken aan je herstel. Bijvoorbeeld na een ingrijpende ervaring met psychiatrie, verslaving, dakloosheid of met iets anders. Wij zijn geen inloop, geen hulpverleningsinstantie, geen dagbestedingscentrum en geen re-integratie kantoor. Bij PEERpoint bieden we elkaar in kleine groepen sociale, emotionele en praktische steun. Dit doen we door het aanbieden van een breed scala aan herstel bevorderende activiteiten zoals trainingen, workshops en supportgroepen. We doen dit op maandagen, dinsdagen en woensdagen vanuit onze hoofdlocatie in Dordrecht, en op woensdagen vanuit onze locatie in Gorinchem. Vanaf augustus 2024 zijn we in Gorinchem op maandagen en woensdagen actief vanuit onze nieuwe locatie aan het Stadhoudersplein 70a. Elk seizoen is er een nieuw activiteitenprogramma voor volwassenen (18+). Onze dienstverlening is gratis, maar we vragen je wel om je van tevoren via de website aan te melden per activiteit. 

PEERpoint is niet voor iedereen de juiste match. Wanneer je qua herstel nog in de fase van overweldiging (crisis) zit dan heb je misschien andere dingen nodig dan dat wat wij te bieden hebben, om in een volgende fase van herstel te kunnen komen. Maar juist in die volgende fase van herstel (de fase dat je enigszins stabiel bent maar wel worstelt om je leven vorm te geven) kan het aanbod van PEERpoint veel voor jou betekenen. Het contact met ervaringsdeskundigen en lotgenoten zorgt onder meer voor begrip, het besef dat je niet de enige bent, inzichten, inspiratie en hoop. Allemaal bouwstenen van herstel. 

PEERpoint Herstelacademie is wel een juiste match voor jou als je bijvoorbeeld op een wachtlijst staat voor een vorm van zorg, wanneer je verblijft in de Maatschappelijke Opvang, in een Kliniek of je woont via Beschermd Wonen bij een zorgorganisatie, wanneer je ambulante begeleiding krijgt bij zelfstandig wonen, of wanneer je binnenkort een zorgtraject afrondt en in deze fase behoefte hebt aan begrip, inspiratie en steun van bijvoorbeeld een peersupport groep. PEERpoint is zeker een match voor jou, wanneer je een ingrijpende ervaring hebt meegemaakt waardoor je leven is ontregeld, en je nog helemaal geen steun of zorg hebt. Of wanneer alle zorg die je tot nu toe hebt ontvangen, voor jou nog niet heeft geleid tot de kwaliteit van leven waar je naar op zoek bent. 

Om bij PEERpoint in eigen regie aan herstel te werken is het belangrijk dat je niet al te zeer door medicatie, drugs of alcohol gehinderd wordt in je vermogens om dingen te leren en te delen.

Wanneer je twijfelt of PEERpoint een match is voor jou, neem dan contact met ons op via een mail naar info@peerpointherstelacademie.nl of bel 06-10152712 (maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 16.00 uur).

Werken aan herstel 

Wat betekent dat? 

'Herstel is een zeer persoonlijk en uniek proces waarin iemands opvattingen, waarden, gevoelens, doelen en/of rollen veranderen. Het leidt tot een leven met meer voldoening waarin hoop een plaats heeft en men kan geven en nemen ondanks de gevolgen van de levensontwrichtende ervaring. Herstel heeft te maken met het ontstaan van nieuwe betekenis en zin in het leven, terwijl men over de rampzalige gevolgen van de ervaring heen groeit.' (vrij naar Anthony, 1993)

Door te werken aan herstel (her)ontdekken mensen mogelijkheden voor een leven met voldoening, met of zonder de gevolgen van de levensontwrichtende ervaring. Herstel draait om het opnieuw vormgeven van je leven in een maatschappelijke omgeving met betekenisvolle activiteiten, sociale relaties en betrokkenheid.

Werken aan herstel doen we bij PEERpoint onder meer in de vorm van trainingen, workshops en supportgroepen. Kijk op de activiteiten pagina voor Dordrecht en Gorinchem voor meer informatie over het programma en om je aan te melden. 

peerpoint herstelacademie

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen, vacatures en ander nieuws door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Ik wil graag elk kwartaal de nieuwsbrief van PEERpoint ontvangen.

Contact