PEERPOINT GAAT VERHUIZEN

Vanaf 1 januari 2022 kun je ons vinden op de nieuwe locatie aan de

Burgemeester de Raadtsingel 49-71 in Dordrecht

Op deze mooi gelegen locatie, recht tegenover station Dordrecht Centraal in het centrum van Dordrecht, bouwen we met elkaar enthousiast verder aan een duurzame Regionale Herstelacademie waar iedereen die leeft met de gevolgen van een ontwrichtende ervaring in eigen regie kan werken aan herstel, met lotgenoten en ervaringsdeskundigen. 

Al onze overige contactgegevens blijven hetzelfde, alleen ons adres verandert. De nieuwe locatie ligt op 1 kilometer afstand van onze huidige locatie. 

PEERPOINT WEER IN DE KRANT

Na het twee pagina grote artikel in het AD op 31 juli, staat er op woensdag 3 november weer een mooi artikel over PEERpoint en de kracht van peersupport in herstel, in de Dordt Centraal.

Helingsdrang zit in iedereen

Hoi ik ben Evi, 41 jaar en woonachtig met de fijnste man ter wereld. Wanneer ik terugblik op mijn leven lijkt deze eerste zin niet over mij te gaan. Toch gaat het over mij. Dit vertelt mij over waar ik vandaan kom, maar nog meer over mijn helingsdrang. En ik geloof dat helingsdrang in iedereen zit!

Inmiddels onderzoek ik mijn hele leven -en werk ik ruim 8 jaar met- de thema’s intimiteit en seksualiteit. Ooit als ervaringsdeskundige, nu als trainer en coach. Hoewel mijn ervaringskennis naast alle andere verworven kennis, iedere keer weer mijn grootste kennisbron blijkt.

Seksualiteit staat direct in verbinding met levensenergie

Intimiteit en seksualiteit zijn verbonden aan isolement, angst, behoefte, verlangen, miskenning, hechting, rouw en zo meer. Daarnaast staat intimiteit direct in verbinding met zingeving en seksualiteit met levensenergie.

Ik zou willen dat ik jou nu kon vertellen dat ik ten diepste in contact ben met mijn gevoel van zingeving en de levensenergie door mij heen stroomt. En hoe jij dit kunt bewerkstelligen. Helaas, ook mijn weg was soms onbegaanbaar en nog steeds is niet ieder landschap zichtbaar. Wat ik wel kan, is je voor even mee op reis nemen.

De plek van de verwonding is de plek van de heling

Een reis die gaat over de dans van toenadering en afstand; hoe we ons als mens ontmoeten in elkaar; hoe we ons beschermen tegen wat we ten diepste verlangen; en hoe de plek van de verwonding de plek van de heling kan zijn.

Ik kijk ernaar uit om samen naar misschien wel onze meest kwetsbare -maar tevens helende thema’s te kijken die er bestaan en hier het dialoog over aan te gaan.


Tot 8 december!

Liefs, 

Evi

                                                                          www.evimaaktallesbespreekbaar.nl

DE MIX EN MATCH GEREEDSCHAPSKOFFER

“Goed gereedschap is het halve werk.” In de loop van het jaar gaan we verschillende
onderwerpen behandelen in workshops die ook losstaand te volgen zijn. Door de workshops te kiezen die voor jou van toepassing zijn, stel je je eigen gereedschapskoffer samen. Langzamerhand wordt jouw gereedschapskoffer steeds effectiever voor meer situaties, omdat je het gereedschap afstemt op jouw behoeften. Houd de website dus goed in de gaten voor de Mix en Match Gereedschapskoffer workshops.

ACTIVITEITEN VOOR MENSEN MET AUTISME

Op 1 december 2021 start er bij PEERpoint een supportgroep voor mensen met autisme. De groep komt vier weken lang bij elkaar op woensdagen van 13.30 tot 16.00 uur.

Geen labels bij PEERpoint, waarom dan wel een autisme groep?

Het doel van werken zonder labels, is dat we een omgeving willen creëren waarin mensen voelen dat ze zichzelf mogen zijn, dat ze niet als een patiënt worden benaderd, maar als gelijkwaardig mens. Omdat mensen met autisme zich op sommige vlakken heel anders ontwikkelen dan anderen, hebben ze vaak van kleins af aan al het gevoel dat ze niet mogen zijn zoals ze zijn, dat er iets “mis” is met hen. Juist om dit te helpen doorbreken is het fijn als je kan praten met anderen die op een vergelijkbare manier in elkaar zitten. Die herkenning en erkenning kan ruimte geven om jezelf meer te gaan begrijpen en accepteren, doordat je ziet dat je niet de enige bent die zo werkt. En laat dat nou net het doel zijn van Peerpoint, dat je ontdekt dat je mag zijn zoals bent!

 Help, een groep!

Er zijn vele theorieën over autisme. Deels achterhaald, geen van alle sluitend. Wel komt steeds meer naar voren dat er niet veel “mis” is met mensen met autisme. Ze hebben alleen een ander brein. De hersenen staan zodanig anders afgesteld dat de informatieverwerking soms veel sneller en soms veel trager en soms vooral anders gebeurt. Dit kan ertoe leiden dat je sneller overprikkeld raakt, wat het lastig maakt om in een nieuwe omgeving met nieuwe mensen veel nieuwe informatie te verwerken. Juist daarom willen we een veilige groep vormen waarin je niet bang hoeft te zijn om het fout te doen, waarin je jezelf mag zijn en waarin je de rust en de tijd krijgt om de informatie op jouw eigen tempo te verwerken. En wie weet wordt de stap dan ook kleiner om eens bij de andere activiteiten van Peerpoint te gaan kijken. Samen ontdekken, vanuit een gevoel van veiligheid en nieuwsgierigheid.

peerpoint herstelacademie

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen, vacatures en ander nieuws door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Ik wil graag elk kwartaal de nieuwsbrief van PEERpoint ontvangen.

Contact

Gebouw De Wereldwaag
Wijnstraat 237                        
3311 BV Dordrecht

Vanaf 1 januari 2022:
Burg. de Raadtsingel 49-71   

 3311 JG Dordrecht   

06-10152712
info@peerpointherstelacademie.nl
www.peerpointherstelacademie.nl